Mokyklos sveikatos stiprinimo grupė organizavo renginį „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2018“ Biržų rajono mokykloms

Šiais metais minime Lietuvos prisijungimo prie Europos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo 25 metų sukaktį. Ta proga Lietuvoje vykdoma „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2018“. Sveikatą stiprinančių mokyklų tikslas – stiprinti mokinių ir kitų mokyklos bendruomenės narių fizinę, protinę, dvasinę sveikatą, gilinti sveikatos žinias bei formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius.

Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos sveikatos stiprinimo grupės nariai pakvietė visų Biržų rajono sveikatą stiprinančių mokyklų atstovus į bendrą renginį – eiseną ir konkursą. Vytauto, J. Janonio ir Vilniaus gatvėmis ėjo visi 1 – 10 klasių mokiniai, mokytojai ir atvykę kitų mokyklų atstovai. Džiugu, kad eisenoje dalyvavo ne tik mokiniai, mokytojai, bet ir renginio svečiai: mero pavaduotoja I. Varzienė, švietimo kultūros ir sporto skyriaus vedėjas R. Jocius ir kiti skyriaus specialistai, Biržų švietimo pagalbos tarnybos, Biržų kūno kultūros ir sporto centro bei Biržų visuomenės sveikatos biuro darbuotojai.

Po eisenos aktų salėje vykusiame konkurse dalyvavo Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos, Nemunėlio Radviliškio, Medeikių, Pabiržės, Pačeriaukštės ir Biržų „Aušros“ pagrindinių mokyklų komandos. Beje, Nemunėlio Radviliškio pagrindinė mokykla yra pirmoji mokykla Biržų rajone, prisijungusi prie sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo.

Konkurso metu dalyviai atliko įvairias užduotis sveikatos stiprinimo temomis: pirmosios pagalbos, sporto, sveikos gyvensenos, sveikos mitybos, žmogaus saugos ir žalingų įpročių prevencijos. Be to, kiekvienos mokyklos komanda pristatė namų darbus – gerąją mokyklos sveikatinimo patirtį. Atliktas užduotis vertino komisija.

Renginio vedėja paragino komandų dalyvius stengtis ir aktyviai atlikti užduotis, nes nugalėtojams ir dalyviams paruošta daug įvairių prizų: diplomai, padėkos, tušinukai, puodeliai, rankų darbo molio dirbiniai, rankšluosčiai, kuprinės ir net bilietai į kino teatrą.

Džiaugiamės, kad galėjome apdovanoti ne tik konkurso nugalėtojus, bet ir visus dalyvius. Už prizus dėkojame Biržų visuomenės sveikatos biurui, Biržų „Aušros“ pagrindinei mokyklai, Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos keramikos būrelio nariams ir jo vadovei Jūratei Pranciliauskienei. Be to, už pagalbą organizuojant renginį dėkojame Biržų visuomenės sveikatos biuro darbuotojoms.

Konkursui pasibaigus visus svečius, dalyvius, vertinimo komisijos narius pakvietėme pasivaišinti ir paragauti iš „sveikatos pilnos lėkštės“. Už paruoštas sveikas vaišes dėkojame UAB „Biržų duona“, Visuomenės sveikatos biurui, „Aušros“ pagrindinės mokyklos technologijų mokytojai R. Jablonskienei bei renginyje dalyvavusių mokyklų komandoms, atvežusioms lauktuvių.

Renginiu siekėme parodyti visuomenei sveikatą stiprinančių mokyklų idėją, kad sveikatą stiprinanti mokykla – tai mokykla, kurios visa bendruomenė siekia vieno tikslo, o dalyvaujančioms mokykloms – pasidalinti sukaupta gerąja sveikatinimo patirtimi, susipažinti ir smagiai pabūti kartu.

Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos

sveikatos stiprinimo grupė

 

Įrašas paskelbtas temoje Informacija, Naujienos, SSG veikla. Išsisaugokite pastovią nuorodą.