Projektas ,,Sveikai valgau, daugiau judu – kietas esu“ ,,Aušroje“

Lapkričio 6-9 dienomis jau trečius metus mokykloje  sveikatą stiprinančios veiklos  grupės narės vykdė projektą ,,Sveikai valgau, daugiau judu – kietas esu“.  Projekto tikslas – suteikti mokiniams  žinių ir supratimo fizinio aktyvumo bei sveikos mitybos temomis. Svarbiausia, kad  mokiniai suprastų, kaip tarpusavyje susiję mityba, fizinis aktyvumas ir sveikata.

Atsižvelgdama į savo mokyklos prioritetus, sveikatą stiprinančios veiklos  grupė  vykdė įvairias veiklas – vedė integruotas netradicines pamokas.

Lapkričio 6-7 dienomis  5a, 6a, 7abc ir 8a klasėms  vyko netradicinės kūno kultūros pamokos ,,Saulės“ gimnazijos stadione. Mokiniai pabuvo gryname ore, atliko įvairias judėjimo užduotis, skaičiavo savo žingsnius ir išsiaiškino, kiek jiems reikia per dieną jų praeiti. Šias pamokas vedė kūno kultūros mokytoja Laima Kėželienė.

Lapkričio 7 dieną 8b klasei vyko netradicinė kūno kultūros pamoka IT kabinete. Mokiniai šios pamokos metu kūrė sveikos mitybos receptus. Pamoką vedė kūno kultūros mokytoja Rima Mitrochinienė.

Lapkričio 8-9 dienomis 5abc klasių mokiniai per  technologijų pamokas kalbėjo apie sveiką mitybą, apie jos naudą sveikatai, gamino įvairių rūšių sveikuoliškas  salotas ir mišraines; 6bc klasės nagrinėjo maisto medžiagas ir sveikos mitybos piramidę; 8abc klasių mokiniai aiškinosi sveikos mitybos taisykles ir principus. Šias pamokas vedė  technologijų mokytoja Rosita Jablonskienė.

Lapkričio 9 dieną 1-4 klasių mokiniams vyko kūno kultūros ir sveikatos pamokos lauke, mokyklos aikštyne. Pradinukai dalyvavo įvairiose linksmose estafetėse, parodė savo vikrumą, išradingumą. Visoms dalyvavusioms klasėms buvo įteiktos padėkos. Pamokas vedė kūno kultūros mokytoja Laima Kėželienė ir mokyklos sveikatos priežiūros specialistė Jurgita Skujienė.

Mokyklos sveikatą stiprinančios veiklos grupė aptarė projekto veiklų tikslingumą, mokinių įsitraukimą į veiklas, susidomėjimą, įvertino  Bendrųjų kompetencijų  ir Sveikatos, lytiškumo ugdymo ir rengimo šeimai (SLURŠ) programų sveikatos stiprinimo kompetencijos tobulinimo galimybes mokykloje.

 

 Mokyklos sveikatą stiprinančios veiklos grupės

koordinatorė Laima Kėželienė

nuotraukos

Įrašas paskelbtas temoje Informacija, Naujienos, Projektai. Išsisaugokite pastovią nuorodą.