Projektas „Sveikai valgau, daugiau judu – kietas esu“ mokykloje

Sveika mityba ir fizinis aktyvumas – ypač svarbūs sveikos gyvensenos komponentai, kurie turi susiformuoti jau vaikystėje. Mityba yra viena  iš būtinų vaiko normalaus augimo, fizinio ir psichinio vystymosi sąlygų, o fizinis aktyvumas lemia vaiko organizmo harmoningą vystymąsi ir sveikatą. Todėl svarbu, kad būtent mokiniai suprastų, kaip tarpusavyje susiję mityba, fizinis aktyvumas ir sveikata.

Projekto tikslas – suteikti mokiniams žinių ir supratimo fizinio aktyvumo ir sveikos mitybos temomis, kad tai peraugtų į kasdienį įprastą gyvenimo būdą, apimantį mitybos ir fizinio aktyvumo įpročius sveikatos gerinimo labui.

Atsižvelgdamos į savo mokyklos prioritetus, sveikatą stiprinančios grupės narės lapkričio 10-11 dienomis vykdė projekto veiklas – vedė integruotas pamokas.

Lapkričio 10 dieną 5a, 5b, 5c ir 6a klasėms vyko netradicinės kūno kultūros pamokos IKT klasėje. Mokiniai susipažino su sveikos mitybos piramide, naudodamiesi  ja sudarinėjo  dienos meniu,  sprendė įvairius kryžiažodžius. Šias pamokas vedė  mokytoja L.Kėželienė.

Lapkričio 10-11 dienomis per technologijų pamokas 10a, 7b, 7c klasės mokiniai aptarė įvairias maisto medžiagas, jų sudėtines dalis, kaip jas tarpusavyje suderinti, kad jaustumeisi sveikas ir žvalus. Parodė, kaip galima gražiai, puošniai paruošti įvairius vaisius stalui: darė ežiukus iš kriaušių ir vynuogių, šį savo kūrinį pavadino „Sveikatos pilna lėkštė“. Pamokas vedė mokytoja R.Jablonskienė.

Lapkričio 11 dieną vyko integruotos kūno kultūros ir sveikos mitybos pamokos sporto salėje 2- 4 klasių mokiniams: 2 pamoka – 2a, 2b, 3 pamoka – 3a, 3b; 4 pamoka – 4a, 4c klasėms. Šių klasių mokiniai susipažino su sveikos mitybos piramide, sprendė kryžiažodžius, atsakinėjo į klausimus, dalyvavo įvairiose estafetėse, parodė savo išradingumą, miklumą ir greitumą. Pradinukai buvo  apdovanoti padėkomis ir „Sveikatos pilna lėkšte“, t.y., iš vaisių padarytais ežiukais. Šias pamokas vedė kūno kultūros mokytoja Laima Kėželienė, etikos ir kūno kultūros mokytoja Rima Mitrochinienė, mokyklos sveikatos priežiūros specialistė Jurgita Skujienė.

Mokyklos sveikatą stiprinančios veiklos grupė aptarė projekto veiklų tikslingumą, mokinių įsitraukimą į veiklas, susidomėjimą, įvertino  Bendrųjų kompetencijų  ir gyvenimo įgūdžių ugdymo   programos sveikatos stiprinimo kompetencijos tobulinimo galimybes mokykloje.

 

Mokyklos sveikatą stiprinančios veiklos

grupės koordinatorė Laima Kėželienė

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Projektas_Sveikai valgau”]

Įrašas paskelbtas temoje Informacija, Pradžia. Išsisaugokite pastovią nuorodą.