Akcija „Europos judumo“ savaitė

Lietuvoje, kaip ir daugelyje Europos šalių,  rugsėjo 16-22 dienomis vyksta didžiausia pasaulyje gyventojų judumą skatinanti kampanija – Europos judumo savaitė.  Šios akcijos tikslas –  skatinti žmones kuo daugiau judėti, kuo daugiau vaikščioti pėsčiomis arba naudotis viešuoju transportu. Šių metų akcijos šūkis – ,,Pasirink ir judėk“.

Mūsų ,,Aušros“ pagrindinės mokyklos bendruomenė įsijungė į ,,Judumo savaitės“ akciją, kuri vyko rugsėjo 17-21 dienomis. Kadangi šios akcijos šūkis – ,,Pasirink ir judėk“- tai mokyklos sveikatą stiprinančios veiklos grupės nariai kiekvieną akcijos dieną vykdė įvairius renginius. Rugsėjo 17-20 dienomis 1-4 klasių mokiniai  ir jų mokytojos dalyvavo akcijoje ,,Apibėk mokyklą“: visi dalyviai po trijų pamokų  bėgo apie mokyklą. Rugsėjo 18 dieną 5-6 klasių mokiniams vyko netradicinės kūno kultūros ir sveikatos pamokos ,,Ėjimas – sveikata ir džiaugsmas“. Šių pamokų metu moksleiviams trumpą paskaitėlę apie judėjimo naudą lauke skaitė mokyklos sveikatos priežiūros specialistė J.Skujienė. Po paskaitos vaikai su kūno kultūros mokytojais žygiavo į Dauguviečio parką, taku palei Širvėnos ežerą. Rugsėjo 19 dieną 7-8 klasių mokiniai su mokytoja R. Mitrochiniene per etikos ir žmogaus saugos pamokas kūrė savo mankštos programas, kurias pristatė ir vedė per kūno kultūros pamokas. Rugsėjo 20 dieną 9-10 klasių mokiniai dalyvavo mini akcijoje ,,Linksmasis futbolas“: žaidė šį žaidimą su įvairiomis įdomiomis užduotimis. Rugsėjo 21 dieną 1-4 klasių mokiniai dalyvavo Biržų autobusų parko organizuojamoje akcijoje ir nemokamai važiavo miesto transportu iki Astravo ir atgal į mokyklą. Rugsėjo17-20 dienomis 6-10 klasių mokiniams vyko akcija ,,Su dviračiu į mokyklą“. Šios akcijos metu buvo renkama ,,dviračiausia“ klasė. Visiems dviratininkams rugsėjo 21 dieną vyko susitikimas su Biržų policijos komisariato bendruomenės pareigūne V. Andžiene. Pareigūnė trumpai priminė važiavimo dviračiais taisykles ir palinkėjo saugaus kelio. Antradienį, rugsėjo 25 dieną, mokyklos fojė buvo paskelbti akcijos ,,Su dviračiais į mokyklą“ nugalėtojai –  jais tapo 6b klasė.

Akcija ,,Judumo savaitė“ parodė, kokių įdomių ir netradicinių veiklų galima vykdyti, stiprinant sveikatą, ugdant bendruomeniškumą, stiprinant asmeninę – sveikos gyvensenos – kompetenciją.

 

,,Aušros“ pagrindinės mokyklos sveikatą stiprinančios veiklos grupės

koordinatorė Laima Kėželienė

Įrašas paskelbtas temoje Informacija, Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.