Projektas ,,Sveikai valgau, daugiau judu – kietas esu“ ,,Aušroje“

Lapkričio 8 diena Europoje minima kaip sveikos mitybos diena, todėl mūsų mokyklos Sveikatą stiprinanti grupė jau ketvirtus metus minėdama šią datą organizuoja įvairius renginius. Šiais mokslo metais projektas prasidėjo sveikuoliškų sausainių ir arbatos gaminimu technologijų pamokose. Penktokai savo kepiniais vaišino pirmokus, aiškino apie sveiką maistą. Šeštokai mokytojos R. Jablonskienės padedami aiškinosi įvairias maisto medžiagas, darė plakatus, aštuntokai nagrinėjo sveikos mitybos taisykles bei principus ir virė moliūgų sriubą, septintokai kartu su mokytoja R. Kaminskiene kepė burokėlių pyragą.
Lapkričio 11-14 dienomis per fizinio ugdymo pamokas mokiniai aptarė kelias temas, pvz., ,,Sveika mityba ir fizinis aktyvumas“, ,,Sveika gyvensena“. Šias pamokas vedė mokyklos visuomenės sveikatos specialistė Evelina Gervienė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje. Devintokai ir dešimtokai lankėsi Biržų rajono visuomenės sveikatos priežiūros biure, kur atliko testą ,,Kūno sudėties analizė“, po to grįžę į mokyklą aptarė rezultatus. Visoms klasėms vyko viktorinos ,,Ką sužinojai per šią savaitę apie sveiką mitybą“. Be pamokų – viktorinų, pamokų – paskaitų penktokai, šeštokai ir septintokai pildė anketas ,,Mano mitybos įpročiai“. Anketos padėjo mokiniams išsiaiškinti savo mitybos įpročius ir paskatino pagalvoti, kaip toliau sveikai maitintis ir gerinti savo racioną.
Šiame projekte neliko nuskriausti ir pradinukai. Jiems vyko integruotos fizinio ugdymo ir sveikatos pamokos: mokiniai dalyvavo įvairiose linksmose estafetėse, atliko užduotis, susijusias su sveika mityba. Šias pamokas vedė fizinio ugdymo mokytoja L. Kėželienė ir visuomenės sveikatos specialistė Evelina Gervienė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje .
Visą savaitę per klasių valandėles mokiniai kartu su klasių vadovėmis aptarė sveiko maitinimosi, judėjimo svarbą žmogaus organizmui.
Šis projektas mokiniams suteikė dar daugiau žinių apie sveiką ir subalansuotą mitybą, apie tai, kaip svarbu judėti ir ,aišku, leido atsiskleisti kiekvieno mokinio kūrybiškumui.

Mokyklos sveikatą stiprinančios grupės koordinatorė
fizinio ugdymo mokytoja metodininkė L. Kėželienė

 

Įrašas paskelbtas temoje Informacija, Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.